Nieuwe ontwikkelingen

Ik wil even aan u voorstellen mijn collega Xanthos!

Xanthos is onze Tatrahond van 2 jaar. Hij is een spontane leergierige hond en is gek op mensen. Knuffelen is wel zijn passie en wat iedereen van hem zou kunnen leren is, loslaten en genieten.

Hoe zie ik dat?  In kleine dingen. Wanneer Xanthos geborsteld wordt, gaat hij vol overgave op zijn rug liggen met de ogen dicht.. Hij vindt dat hij een borstel beurt verdient! Zouden wij ook niet eens wat vaker onze ogen moeten sluiten van alles wat om ons heen gebeurd en gaan genieten van het moment?

Al enige tijd heb ik het verlangen om een hond in te zetten bij begeleiding of coachen van cliënten. Zelf heb ik al veel van onze honden geleerd. Ze spiegelen mij persoonlijk enorm veel. Hoe ik mij voel, kan ik vaak terug lezen in het gedrag van onze honden. Zo kwam het idee om een opleiding te gaan doen bij Dogswork.nl  voor therapiehonden begeleider.

De eerste stappen zijn gezet. In September 2020 ben ik met de opleiding gestart en op 2 mei 2021 is Xanthos op gedrag getest en is geslaagd! Wij gaan samen onze eerste stage lopen als bezoekvrijwilliger met bezoekhond. Hieronder zal ik u op de hoogte houden van de ontwikkelingen…